fbpx

Miért a WordPress CMS-t (CMS = Content Management System = tartalomkezelő rendszer) tartalomkezelővel készítjük a weboldalakat? Miért ezt ajánljuk Neked is?

 1. A WordPress szinte bármilyen weboldal létrehozásához jól használható. Annyira nagy tudású, könnyen kezelhető (és ráadásul ingyenes!) szoftver, hogy toronymagasan a legnépszerűbb is világszerte ebben a kategóriában. Ezt bizonyítja, hogy a világ webhelyeinek több mint fele ezt használja (forrás: https://trends.builtwith.com/cms/traffic/Entire-Internet). 2019 április közepén ez az arány 53,5%. (Magyarországon pedig ugyanezen forrás szerint 32,84%-kal dominál.) A második helyezett részesedése 10% alatti. (Magyarországon valamivel 10%-ot meghaladó.)Tartalomkezelő rendszerek népszerűsége
  Ez a hallatlan népszerűség azt is jelenti, hogy a WordPress-szel foglalkozó, azokhoz kinézeteket és bővítményeket készítő informatikai szakemberek száma is sokkal magasabb bármely más hasonló rendszerénél.
  Ez számodra azért jó, mert például egy egyedi fejlesztésű rendszer esetében általában egyetlen fejlesztőhöz fordulhatsz csupán, ha bármit módosítani vagy javítani kell. De ha WordPress alapú a weboldalad, akkor adott esetben nem vagy kénytelen várakozni, és nem egyetlen árajánlatnak vagy kiszolgáltatva, hanem szabadon, több szakember vagy ajánlat közül is választhatsz.
 2. A WordPress könnyen testre szabható mind kinézet, mind funkciók szempontjából. A kinézet alakításához rengeteg kész ún. témát lehet letölteni. Ezek egy része ingyenes, mások pedig megvásárolhatók. Ugyanez a helyzet a többletfunkciókat biztosító bővítményekkel: Vannak ingyenesek, és vannak fizetősek is. Utóbbiak általában nagyobb tudásúak, de sok esetben elegendőek az ingyenes változatok biztosította lehetőségek.
 3. A WordPress-szel készített weboldalak könnyen SEO-baráttá tehetők. Aránylag kevés idő- és energiabefektetéssel elérhető, hogy megfeleljenek a Google (és más keresőmotorok) támasztotta kritériumoknak.
 4. A WordPress kezelése könnyen elsajátítható – legalábbis azon a szinten, hogy bárki új cikkeket tegyen közzé, vagy módosítsa a meglévő oldalakat.
  Ugyanakkor senkinek ne legyenek illúziói: Ahogy a biciklizéshez is egyrészt meg kell tanulni megülni a drótparipát és a közlekedés során tudni kell a KRESZ előírásait, ugyanúgy a honlap kezelését is tanulni kell valamelyest, és a publikálásnak is megvannak a maga szabályai.Biztonságos WordPress
 5. A WordPress alapvetően biztonságos platform egy webhely futtatásához. Ugyanakkor ez csak akkor igaz, ha a hozzá kiadott frissítések szempontjából naprakészen tartjuk a honlapot. De persze ettől függetlenül az igazi biztonsághoz hozzátartozhat néhány kiegészítő, és létfontosságú, hogy mindig legyen biztonsági másolatunk a teljes weboldalról, amelyből bármilyen katasztrófa esetén is a lehető legrövidebb időn belül maradéktalanul helyreállítható az addigi online jelenlétünk.
 6. A leghatalmasabb méretű fejlesztői és felhasználói közösség áll mögötte. Aki elakad, az jó esetben már kész megoldást is találhat gondjára a támogató fórumon (mert már más is beleütközött ugyanabba a problémába), vagy beküldheti a kérdését, és arra rendszerint gyors és korrekt választ kap.